AktualityŠkoly

Online zelenoškoláci

obed
poradna

Online hodiny sa stali v dnešnej dobe typickou súčasťou dňa. Niekto sa sťažuje, iní sú spokojní. Každý si našiel tú svoju rutinu, ktorá mu pomáha preskákať prekážky a s úsmevom na tvári prežiť deň. Síce to nie je tak ako kedysi, no aj tak si užijeme kopec srandy, ktorú nám online stretnutie ponúka. Napríklad rôzne hry, kvízy a debaty aj na vážne témy. 

Takto prebiehajú pravidelné online stretnutia zelenoškolákov z Pribinky. Nič nás neodradí a ideme si za svojimi cieľmi, nech sa deje, čo sa deje. Síce online nemôžeme upravovať areál školy, no napriek tomu sme plní nápadov a možností, na ktoré by sme možno počas klasického vyučovania ani neprišli. Zmena začína v nás. Online stretnutia žiackeho kolégia Zelenej školy nám dávajú omnoho viac ako len vymýšľanie tém na náučné videá, či vymýšľanie online aktivít. Dávajú nám viac, oveľa viac ako úsmev, šťastie či pocit z úspechu, dávajú nám nádej, dodávajú odvahu a posilňujú náš potenciál. Čistý, nefalšovaný. Spolu dokážeme spojiť hlavy a vymyslieť ten najlepší nápad na svete! Pretože veríme! Veríme v šťastné konce! Veríme v nás! 

Naše dnešné online stretnutie začínalo veľmi profesionálne. Keďže sa venujeme odpadu, spolu sme predebatovali nápad vytvoriť online dotazník o odpade, ktorý bude dostupný už v najbližších dňoch. Zabavili sme sa  s online kvízom o separovaní, vytvorili otázky  do dotazníka a zostali tejto téme otvorení. Ku koncu hodiny sme si dopriali voľný spád udalostí  a  rozprávania, ktoré sa ani nedá opísať.  Jednoducho to treba zažiť! Všetci sme boli plne sústredení, otvorení a rozdávali sme si navzájom skúsenosti, či už elektronické alebo ekologické. Rozprávali príhody zo života, ktoré sme nakoniec ukončili ponaučením:

„Nie vždy sa všetko podarí na prvýkrát, no musíme byť vytrvalí.“

Online stretnutie sme uzavreli spoločným kontrolovaním auditu o recyklácii v škole. Samozrejme, nesmeli chýbať ani spoločné online selfie, skúšanie efektov, pozadí a rôznych možností, ktoré online stretnutie ponúka. Predsa len, keď sme tak tvrdo  pracovali,  zábavná pauza mimo reality nezaškodí!

Ema Šišovská,
členka žiackeho kolégia Zelenej školy na Pribinke, 23.2.2021


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button